Thursday 23rd of November 2017

logo

Ekologiškų produktų patiekalų receptai

BROKOLIAI TEŠLOJE

PRODUKTAI:

500 g.brokolių, miltai, „Vegeta”, mineralinis vanduo, aliejus.

PARUOŠIMAS:

Brokoliai 5 min. verdami truputį pasūdytame vandenyje. Iš miltų, prieskonių ir mineralinio vandens paruošiama tešla. Brokolio gabalėliai apvoliojami tešla ir dedami į  įkaitintus riebalus. Kepama, kol gražiai pagelsta.


BULVIŲ VYNIOTINIS

PRODUKTAI:

Bulvės, svogūnai, morkos, prieskoniai, džiūvėsiai, aliejus.

PARUOŠIMAS:

Į bulvių košę įpilame truputį daržovių nuoviro ir pakaitinto aliejaus, prieskonių. Įdarui daržoves supjaustome šiaudeliais, svogūną pakepiname (gali būti ir grybai).

Paruoštą bulvių košę plonu sluoksniu išklojame ant drėgnos servetėlės. Viduryje išdėliojame įdarą. Pakeldami servetėlę, sujungiame bulvių kraštus, suteikdami vyniotinio formą. Aptepę aliejumi ir apibarstę džiūvėsėliais, dedame į orkaitę ir kepame kol gražiai pagelsta.


CUKINIJA SU POMIDORAIS

PRODUKTAI:

1 kg cukinijos, 1 kg pomidorų, 0,5 svogūnų, 0,3 kg morkų, 1 stiklinė aliejaus (galima ir mažiau), 2-3- šaukšteliai cukraus, 3-4 skiltelės česnako, mėgstamų prieskonių (petražolių, baziliko, gelsvės, mairūno, krapų).

PARUOŠIMAS:

Cukiniją supjaustome skiltelėmis ar kubeliais ir paverdame 5-7 minutes. Svogūnus apkepame aliejuje. Sudedame supjaustytus pomidorus ir stambiai sutarkuotas morkas. Patroškiname 5-10 minutes. Sudedame apvirtą cukiniją ir troškiname dar 10 minučių. Sudedame prieskonius ir smulkiai supjaustytą česnaką. Pasūdome pagal skonį, įberiame 3-4 šaukštelius cukraus (galima ir mažiau). Valgome ir šiltą ir šaltą.


KEPTA CUKINIJA MARINATE

PRODUKTAI:

Cukinija, druska, kepimui aliejus.

PARUOŠIMAS:

Cukiniją nulupti, supjaustyti, pabarstyti druska ir paslėgti 2 val. Kepti aliejuje. Dar karštą užpilti marinatu, ar labai rūgščiomis sultimis (obuolių, svarainių). Galima įdėti smulkiai pjaustyto česnako, petražolių ar kitokių prieskonių.


ĮDARYTAS AGUROTIS

PRODUKTAI:

Agurotis, įdarui: 2 morkos, salieras, poras, svogūnas, 2 pomidorai, ankštinis pipiras, petražolės, aliejus.

PARUOŠIMAS:

Nulupti agurotį, išskobti dalį minkštimo su sėklomis, supjaustyti 5-6 cm storio griežinėliais, pridėti įdaro ir troškinti įpylus vandens ir aliejaus.


KRAUJAGYSLIŲ VALYMO TYRELĖ

PRODUKTAI:

1 česnakai, 1 citrina, 2 arbatiniai šaukšteliai medaus.

PARUOŠIMAS:

Česnakas sumalamas, užpilamas citrinos sultimis ir sumaišomas su medumi. Valgyti po 1 arbatinį šaukštelį dienoje.


KVIEČIŲ - GRYBŲ KUKULAIČIAI

PRODUKTAI:

0,5 stiklinės daigintų kviečių, 100 g. virtų bulvių, kepimui aliejaus. Įdarui: 200g. džiovintų grybų, 2 morkos, 2 svogūnai, džiūvėsėliai daržovių apvoliojimui.

PARUOŠIMAS:

Daigintus kviečius sumalti, įdėti virtų bulvių. Džiovintus grybus 1 val. mirkyti, po to sumalti mėsmale, įdėti smulkiai sutarkuotas ir su svogūnais pakepintas morkas, viską sumaišyti. Po to į daigintų kviečių ir virtų bulvių masę įdėti įdarą ir formuoti kukulaičius. Prieš kepant, pavolioti džiūvėsėliuose.


ŠALTI BALANDĖLIAI

PRODUKTAI:

1 vidutinio dydžio kopūstas, 0,5 kg morkų, 3-4 skiltelės česnako, 4-5 šaukštai aliejaus.

PARUOŠIMAS:

Kopūstą apvirti pasūdytame vandenyje. Paruošti įdarą :stambiai sutarkuotą morką pakepinti aliejuje, įdėti smulkiai supjaustyto česnako. Įdarą susukti į kopūsto lapus. Balandėlius sudėti į dubenį, apšlakstyti vandeniu, svarainių ar citrinos sultimis. Laikyti 2 paras paslėgus (geriau šaltoje vietoje).


DILGĖLIŲ SALOTOS SU MORKOMIS IR ČESNAKU

PRODUKTAI:

80 g dilgėlių, 100 g morkų, 3 skiltelės česnako, 10 graikiškų riešutų, 20 g poro, šaukštas citrinos sulčių, petražolių lapelių, šaukštas aliejaus.

PARUOŠIMAS:

Morkas sutarkuoti vidutinio stambumo tarka. Dilgėles nuplikyti verdančiu vandeniu, supjaustyti. Graikiškus riešutus sugrūsti. Pridėti supjaustytą porą, išspaustą česnaką, supjaustytas petražoles. Apšlakstyti citrinos sultimis ir aliejumi.


BALTAGŪŽIŲ KOPŪSTŲ IR DŽIOVINTŲ SLYVŲ SALOTOS

PRODUKTAI:

400 g kopūstų, 100 g džiovintų slyvų, 50 g morkų, šviežiai išspaustos citrinos sultys, druskos ir cukraus pagal skonį.         

PARUOŠIMAS:

Džiovintas slyvas pamerkite valandai ar dviems. Jei slyvos su kauliukais, pašalinkite juos, o minkštimą supjaustykite gabaliukais.

Šviežią kopūstą supjaustykite šiaudeliais, apibarstykite cukrumi ir trinkite tol, kol pasirodys sultys, jas nupilkite.

Šviežią morką sutarkuokite. Visas sudedamąsias dalis sumaišykite, pagardinkite druska ir apšlakstykite citrinos sultimis. Papuošti galima džiovintomis sultimis ir morkų šiaudeliais.


ŽIEMOS MIŠRAINĖ

PRODUKTAI:

5 kg agurkų, 3 kg pomidorų, 1 kg svogūnų, 0,5 litro aliejaus, pagal skonį jūros druskos ir medaus.

PARUOŠIMAS:

Visas daržoves supjaustome stambiais kubeliais. Kiekvieną atskirai ištroškiname aliejuje. Po to sumaišome viename inde ir dedame prieskonius - jūros druską, medų. Pakaitiname 3 min. ir konservuojame. Stiklainius uždarome metaliniais dangteliais.

 

Powered by Joomla!. Designed by: Free Joomla Templates, ecommerce hosting. Valid XHTML and CSS.

Mes turime 78 svečius online